Home

Achtergrond

WAZ premie per 1 januari 2004 op nul

Zelfstandigen hoeven vanaf 1 januari 2004 gen premie meer te betalen voor de wettelijke verzekering tegen de arbeidsongeschiktheid (WAZ). Dit omdat het kabinet van plan is de WAZ per 1 juli 2004 af te schaffen.

De ministerraad ging akkoord met verlaging van de premie tot nul procent. Afgelopen jaar was dat nog 8,80 procent. Minister De Geus van sociale zaken en werkgelegenheid had dit voorstel ingediend, omdat er plannen zijn om de WAZ per 1 juli 2004 af te schaffen.

Andere wijziging in het verzekeringstel is de WOA-premie. Deze is met 0,25 procent verlaagd tot 4,8 procent. De bijdrage van de AWBZ door werknemers is bijna een procent gestegen naar 13,25 procent.

Meer informatie Persbericht met overzicht van de premiepercentages

Lees ook LTO presenteert levensloopregeling

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.