Home

Achtergrond

Qprijs-proef noteert voorzichtig hoger

Het was de bedoeling dat uiterlijk vandaag LTO-Nederland een dagelijkse notering van melkquotum zou lanceren, maar het is er niet van gekomen. Er wordt nog aan gesleuteld, laat Mark Paauw, beheerder van de wekelijkse Qprijs van LTO, weten.

Zo is er nog enige onduidelijkheid over de naam die de notering moet krijgen. LTO-Qprijs is een optie, maar LTO-Melkloket is ook in de running. Onder deze naam circuleert al enkele dagen een proef-site op internet. Daarop is al wel een dagelijkse notering te lezen. Die is samengesteld op basis van transacties van ongeveer twintig LTO-makelaars verspreid over het hele land. Zij claimen daarmee ongeveer tien procent van alle transacties in melkquotum in Nederland voor hun rekening te nemen.

Afgaande op de prijzen die de afgelopen dagen via de voorlopige site zijn gepubliceerd blijkt dat de LTO-quotumnotering nauwelijks afwijkt van de noteringen die bemiddelingsbureau Steegro en De Melkstroom de afgelopen dagen naar buiten hebben gebracht. De laatst bekende LTO-prijs (van donderdag 27 november) ligt met 45,49 cent per procent vet boven de noteringen van de andere marktpartijen. Die dag publiceerde Steegro namelijk 45,21 cent en De Melkstroom 45,00 cent per procent vet. (Bron: AgD)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.