Home

Achtergrond

Opnieuw extra heffing voor papieren afval

Tuinbouwbedrijven betalen vanaf 1 januari 2004 een extra heffing voor de afval van papier en karton. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld transportverpakkingen, folders en kistkaarten. Dat meldt het Productschap Tuinbouw.

In de tuinbouwsector gaat voor kistkaarten of transportverpakkingen waarschijnlijk een heffing gelden van 0,3 cent per kilo (drie euro per ton), exclusief BTW.

De bijdrageregeling voor karton en papier is een onderdeel van de Convenanten Verpakkingen II en III, dat de overheid afsloot met het bedrijfsleven. De bedoeling van de overeenkomst is om de hoeveelheid verpakkingsafval te beperken en hiermee het milieu te ontzien.

Meer informatie Convenant verpakkingen

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.