Home

Achtergrond

LTO wil volgend jaar weer openstelling RSG

LTO wil dat de Regeling Structuurverbetering Glastuinbouw (RSG) volgend jaar weer opengesteld wordt. De subsidieregeling is voor tuinders die kassen willen afbreken of vernieuwen, waarbij de ruimtelijke structuur verbetert. Veel tuinders hebben hiervan geprofiteerd.

Bepaalde onderdelen van de regeling werken door EU-voorschriften niet optimaal, bijvoorbeeld de eis dat clustering niet mag leiden tot toename van het glasoppervlak. Wijziging van de regeling zou zeker een jaar kosten door de wachttijd voor Brusselse goedkeuring. Daarom gaat de Vakgroep Glastuinbouw van LTO bij het ministerie van LNV pleiten voor spoedige openstelling in ongewijzigde vorm.

In 2002 zijn 122 aanvragen goedgekeurd. Hiermee was het budget van € 7,2 ook vergeven. De regeling geeft mogelijkheden voor subsidiëring van de afbraak van oude glasopstanden, investering in nieuwbouw en het ontwikkelen van een clusterplan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.