Home

Achtergrond

Brabant verleent geen ontheffing voor verjagen van ganzen, Zeeland wel

De provincie Brabant handhaaft haar beleid voor overwinterende ganzen en smienten. Er worden geen ontheffingen verleent. De provincie Zeeland hefet besloten we ontheffing te verlenen buiten de natuurgebieden.

Per 1 december 2003 is het voor provincies in principe mogelijk ontheffing te verlenen voor het verjagen van de overwinterende ganzen en smienten. De provincies zijn echter vrij om er voor te kiezen de ontheffing niet te verlenen. De provincie Brabant heeft ervoor gekozen om geen ontheffing te verlenen. Het direct gevolg hiervan is dat de provincie zal voor de schade moet opdraaien, die agrariërs hebben en anders bij het Faunafonds hadden kunnen claimen.

De Provincie Zeeland verleent een ontheffing, waardoor er buiten de natuurgebieden op ganzen mag worden gejaagd. De Faunabeheereenheid Zeeland adviseert ook een zone van 200 tot 700 meter te hanteren rondom bebouwing.

Lees ook Verjagen grauwe gans, kolgans en smient toegestaan na ontheffing

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.