Home

Achtergrond

Braakleggingspercentage EU in 2004 naar vijf procent

Landbouwcomissaris Fischler wil het percentage verplichte braak voor de akkerbouwsteun voor komend seizoen verlagen van vijf procent. Dit om de schade geleden door de extreme droogte van afgelopen zomer enigszins te compenseren.

Europees landbouwcommissaris Franz Fischler wil de verplichte braaklegging in het seizoen 2004-2005 verlagen van tien naar vijf procent. Hij wil zo boeren tegemoet komen die geleden hebben onder de extreme droogte van afgelopen zomer, die leidde in grote delen van Europa tot lagere oogsten. Nederland kende ondanks de droogte echter wel een goede graanoogst. Door het braakleggingspercentage te verminderen, zal de volgende campagne zeven miljoen ton meer graan op kunnen leveren, aldus Fischler. Het verschil in saldo tussen braak of wintertarwe is toch al snel enkele honderden euro’s per hectare.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.