Home

Achtergrond

Omschakelende boer of tuinder komt in aanmerking voor groenfinanciering

Boeren en tuinders die willen omschakelen naar biologische landbouw kunnen al tijdens de omschakelingsperiode voor groenfinanciering in aanmerking komen. Hierdoor kan een lening tegen een lagere rente worden verkregen gedurende de eerste jaren van de omschakelingsperiode.

Landbouwers die omschakelen naar biologische productie kunnen tijdens de omschakelingsperiode al in aanmerking komen voor groenfinanciering. Als de ondernemer een aansluitingsbevestiging van Skal heeft ontvangen kan hij voor de financiering in aanmerking komen. Dit antwoordde Minister Veerman op vragen van PvdA kamerlid Waalkens, naar aanleiding van het Nota Overleg Fiscaliteit, landbouw- en natuurbeleid.

Hierdoor kan de ondernemer een lening krijgen die wel een paar procent lager ligt dan de gangbare financieringen. En juist in de omschakelingsperiode zijn de inkomsten lager, maar moeten er al wel investeringen worden gedaan. Juist dan komt zo’n financiering dus goed van pas.

Meer informatie Alles over voorwaarden en deelnemende banken

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.