Home

Achtergrond

LTO presenteert levensloopregeling

Landbouworganisatie LTO Nederland heeft een voorstel gepresenteerd voor een aangepast zelfstandigenbeleid, met een nieuwe levensloopregeling als basis. Met de nieuwe regeling kunnen ondernemers – fiscaal gefaciliteerd – sparen voor de oude dag. Bij ziekte, arbeidsongeschiktheid of tijdelijke liquiditeitsproblemen kan hij aanspraak maken op de opgebouwde pensioenreserve.

Aanleiding voor het aangepaste zelfstandigenbeleid is de aangekondigde afschaffing van de WAZ in 2005. Deze verzekering is van groot belang, maar leidt volgens LTO in de praktijk tot problemen: de premies zijn hoog en de uitkering bij arbeidsongeschiktheid zijn te laag.

LTO weet niet wanneer de regeling wordt ingevoerd. Naast overleg met de overheid is medewerking nodig van het pensioenfonds BPL, Sazas, bedrijfsverzorging, verzekeringsmaatschappij en banken.

Meer informatie Persbericht van LTO

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.