Home

Achtergrond

Geen structurele verlenging uitrijperiode mest

Minister Veerman van LNV laat het uitrijverbod van dierlijke mest tot 1 september van kracht. Structurele verlenging is volgens de minister om landbouwkundige en milieukundige redenen ongewenst. Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer.

De minister baseert zijn besluit onder meer op een advies van de Technische Commissie Bodembescherming (TCB). Volgens de TCB ligt een verkorting van de periode dat mest mag worden uitgereden meer voor de hand. Vanaf augustus spoelen meer nutriënten uit. Landbouwkundig is na 1 september mest uitrijden ongewenst omdat de mineralenbenutting laag is. Verder vindt de minister dat vooral opslagcapaciteit het probleem blijkt te zijn. Ondernemers kunnen daarvoor zelf maatregelen nemen.

Meer informatie Brief aan de Kamer

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.