Home

Achtergrond

Eventuele schadevergoeding oogst 2002 alleen bij deelname nieuwe verzekering

Minister Veerman zal binnenkort een regeling voorleggen aan de Europese Commissie inzake een schadevergoeding voor de wateroverlast van najaar 2002. Hij wil hier wel in opnemen dat getroffen boeren hiervoor alleen in aanmerking komen als zij deelnemen aan de nieuwe regenschadeverzekering.

Minister Veerman zal binnenkort de waterschaderegeling voorleggen aan de Europese commissie. Deze is voor vergoeding van de waterschade die in het najaar 2002 is geleden. Veerman stelt daarvoor wel een aantal belangrijk voorwaarden.

De door de wateroverlast getroffen boeren komen slechts voor een vergoeding in aanmerking als zij ook voor minimaal vijf jaar deel gaan nemen aan de nieuwe regenschadeverzekering. Er zal dus een afweging gemaakt moeten worden of de kosten van de verzekering in verhouding zijn tot de eventuele schadevergoeding die wordt uitgekeerd. Daarnaast moeten de boeren rekening houden met een eigen risico van 25 procent en moeten ze een taxatierapport kunnen overleggen dat vorig jaar in augustus of september is vastgesteld.

Meer informatie Brief van minister aan de Tweede Kamer

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.