Home

Achtergrond

Buitenlandse loonbedrijven ook onder keurmerk

Ook buitenlandse uitzendbureaus of in leenbedrijven passen onder het keurmerk ’kies RIA’ voor goed ondernemerschap. Dat meldt het informatiebulletin van de organisatie die zich bezighoudt met de certificering van handmatige loonbedrijven.

Steeds meer buitenlandse uitzendbureaus zullen hun diensten in Nederland gaan aanbieden. Zeker na het toetreden van tien nieuwe lidstaten tot de Europese Unie in mei volgend jaar zal er waarschijnlijk een toestroom van laag- en ongeschoolde arbeidskrachten op gang komen.

Om ondernemers te helpen bij het vinden van legale arbeidskrachten kunnen zij gebruik maken van uitzendbureaus en inleenbedrijven die een RIA-keurmerk hebben. Want dit keurmerk is een waarborg dat de onderneming zijn zaken op orde heeft. De ondernemer weet dat belastingen op een goede manier worden afgedragen en dat het betreffende bureau ook niet met illegalen werkt. Ook voor buitenlandse bedrijven is het sinds kort mogelijk het RIA-keurmerk te behalen.

Lees ook LTO: tuinders stimuleren in zee te gaan met gecertificeerde uitzendbureaus

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.