Home

Achtergrond

Aardig voordeeltje bij kopen melkquotum voor eind van het jaar

De aangekondigde verlengde afschrijvingstermijn voor melkquotum zal niet met terugwerkende kracht gaan werken. Voor melkquota die wordt aangekocht voor 31 december 2003 geldt de oude afschrijvingstermijn van 8 jaar, daarna 11 jaar.

Dit antwoordde staatssecretaris Wijn op kamervragen. De Belastingdienst en de Vereniging van Accountants en Belastingadviseurs zijn dat met elkaar overeengekomen. Doordat in het Europees Landbouwakkoord is vastgelegd dat het melkquotum in ieder geval tot 1 april 2015 blijft bestaan, is er zekerheid over het voortbestaan van het melkquotum. Daarom is afgesproken melkquotum nu af te schrijven over de periode van 11 jaar. Dit geldt voor het quotum dat wordt gekocht na 31 december 2003. Alles wat voor deze datum wordt gekocht mag worden afgeschreven over 8 jaar.

Een veehouder die elk jaar 20.000 kg melkquotum koopt voor circa € 38.000,= kan daardoor maar € 3.450,= in plaats van € 4.750,= per jaar afschrijven. Voor het eind van het jaar nog even quotum kopen kan daardoor toch een leuk voordeel van enkele honderden euro’s per jaar opleveren. Het totale bedrag dat afgeschreven wordt blijft natuurlijk wel gelijk, maar wordt nu verspreid over meerdere jaren.

Meer informatie Brief van Staatssecretaris aan de Tweede Kamer

Lees ook Afschrijvingstermijn melkquotum wordt verlengd

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.