Home

Achtergrond

Aanvraag vergoeding MEP voor 1 november

Tuinders die met een eigen warmtekrachtkoppeling (WKK) energie aan het net leveren, moeten voor 1 november 2003 de aanvraagprocedure starten voor de vergoeding voor de Milieukwaliteit Elektriciteits Productie (MEP). Dat meldt het Energiebureau van het Productschap Tuinbouw.

De MEP-regeling voorziet in een vergoeding van 0,57 eurocent per kWh voor energie die aan het net is geleverd. Voor levering aan het eigen bedrijf geldt de vergoeding pas boven de 10 miljoen kWh. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding moet een ondernemer een WKK-verklaring aanvragen bij CertiQ.

Tuinders met een WKK in eilandbedrijf hoeven nog geen actie te ondernemen. Daarvoor gaat in 2004 een nieuwe regeling gelden. Ook tuinders met een WKK van het energiebedrijf geldt de regeling niet; als het energiebedrijf de WKK beheert moet die de vergoeding aanvragen.

Meer informatie Site van het PT

Meer informatie Registratie en aanmelding MEP

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.