Boerenleven

Foto & video 8 reactieslaatste update:23 feb 2021

‘Afwachten of het lukt het bedrijf te verkopen’

Melkveehouder Wiebe van der Werf uit Kubaard (Fr.) heeft geen opvolgers. Over een paar jaar gaat hij zijn bedrijf verkopen. Wat hij daarna gaat doen? Hij heeft al wat plannen gemaakt.

Een grote groep boeren in Nederland heeft geen opvolger. In deze videoserie vertellen zij hun verhaal. Wil jij ook jouw verhaal vertellen? Mail dan naar frank.bussink@misset.com en wij nemen contact met je op.

Laatste reacties

 • boertej1971

  zou leuk zijn wat meer te horen hoeveel koeien, hoeveel ha, productie e.d. nu een beetje leeg verhaal

 • massy

  Het is later dan je denk en als ze zo door gaan in DEN HAAG wordt het er niet makkelijker op want het probleem is dat er dit soort bedrijven legio zijn.

 • veldzicht

  Dan hebben ze in Den Haag toch hun zin .Minder vee, minder boeren en zoveel als mogelijk land naar natuur.Weg mooi agrarisch cultuur landschap waar Nederland beroemd om is geworden met molens, vlakke polders en koeien in de wei...

 • farmer135

  Zou dan proberen alles in 1 keer te verkopen, grond is vaak wel te verkopen, maar gebouwen zonder grond valt tegen.

 • husky

  @veldzicht, je vergeet, woningbouw wat ze graag willen in de weilanden en industrieterreinen.

 • farmerbn

  Zet er een geisoleerd dak op met stroompanelen, beton op de roosters en plantjes in de mestkelders. Advertentie plaatsen en hop verkocht aan een succesvolle ondernemer uit amsterdam.

 • veldzicht

  Ken zat mindere bedrijven en hoop toch dat er nog een andere boer op komt.Wat is een platteland zonder boeren. Rijksmuseum zonder nachtwacht.

 • varken23

  Stoppen moet financieel ook uit kunnen, dat is alleen voor diegene weggelegd die altijd goed gedraaid en verdiend hebben. Ken er genoeg die zouden willen stoppen maar niet kunnen. Die in het verleden met wat financiële 'hulp' (financiering door toeleveranciers en/of afnemers) zijn begonnen en er nu te extreem financieel aan vastzitten, ze zijn 'gehecht' aan hun bedrijf.

  Melkveebedrijven hebben veelal meer grond dan intensieve veehouderij, dan heb je nog iets wat waarde vast is. Wanneer altijd geïnvesteerd is in stallen en inrichting, probeer het geld er dan nog maar eens uit te krijgen bij verkoop. Het bedrijf kan wel up to date zijn maar is het ook naar wens van de koper? De meeste kopers verbouwen bedrijfsgebouwen toch het liefst naar eigen smaak, voorkeuren en inzichten, en gebruiken dat in de onderhandeling.

  Bij stoppen zonder te verkopen is het beter wanneer de stallen niet volledig up to date zijn, die zijn bij taxatie bij beëindiging niet veel meer waard (negatieve waarde) dan heb je nog wat om af te schrijven op de stakingswinst en/of oudedagsreserve. Voor beëindiging nog renoveren is niet altijd verstandig.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.