Boerenleven

Achtergrond 8 reacties

2012: Groenste politicus weg na twee jaar

Kamerlid Rik Grashoff (GroenLinks) schreef de nota De Boer is Troef. Na twee jaar in de Tweede Kamer vertrok hij, tegelijk met 50 anderen, in 2012.

Maar liefst 51 leden van de Tweede Kamer namen in september 2012 afscheid van het Binnenhof. Voorzitter Gerdi Verbeet, zelf ook vertrekkend, gaf destijds van elk lid een korte karakterschets en overzicht van politieke hoogtepunten.

Rik Grashoff

Over Rik Grashoff van Groenlinks, zei ze: “Kort na uw aantreden heeft u de nota De Boer is Troef geschreven, met een visie op het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid. Later diende u samen met PvdA en D66 het initiatiefwetsvoorstel Mooi Nederland in. Dit leverde u de titel Groenste Politicus van het jaar op, nadat u al genomineerd was voor politiek talent.” Grashoff trad aan als Kamerlid op 23 september 2010, vandaag 10 jaar geleden.

Verbeet typeerde ook andere landbouwwoordvoerders die niet meer terug keerden in de bankjes. Een selectie:

Over Janneke Snijder (VVD), Kamerlid sinds 7 december 1999

“Al in uw maidenspeech gaf u aan waar wat u betreft de schoen wringt: onnodige regels en procedures, of ze nu te maken hebben met pacht, mest of natuur. U wist uitstekend wat er speelde en waar ondernemers in het dagelijks leven tegenaan lopen.”

Over Ger Koopmans (CDA), Kamerlid sinds 23 mei 2002

“Ondanks de opvatting van uw vader dat aan paarden en politiek de boerderij failliet gaat, bent u toch tien jaar lid geweest van de Tweede Kamer. Opvallend is uw enorme netwerk, of moet ik zeggen: bolwerk?”

Over Ad Koppejan (CDA), Kamerlid sinds 30 november 2006

“Dan zijn we nu toe aan de Koefnoentypes. Politiek is niet voor bange mensen, is uw leus. In de Kamer was u alles behalve een bang mens, niet in de richting van uw opponenten, maar ook niet in de richting van uw eigen partij. Standvastig verzette u zich keer op keer tegen het onder water zetten van de Hertogin Hedwigepolder.”

Laatste reacties

 • farmerbn

  Zet hem aub niet op een voetstuk. Groen-rood is een betere benaming. Hoe groen hij zelf leeft is nog maar de vraag.

 • Tinus1

  @farmerbn, gifgroen is een nog betere kleur! Maar niet vies van goudgeld.

 • nvanrooij1

  De Grashof die net voor de Pas uitspraak de Amercentrale nog een geweldige fictieve uitbreidingsvergunning gaf de groenste politicus laat mij niet lachen.

 • Vhouder

  ik zal maar niet zeggen wat ik hem toewens want dat word waarschijnlijk verwijderd. Maar hij heeft er voor gezorgd dat er in brabant veel boeren zijn gestopt ik hoop dat ie heel gelukkig word maar dan wel op de noordpool

 • Snel

  Hypocrieter zijn ze er bijna niet, AMERCENTRALE.

 • farmerbn

  Maar waarom dit artikel?

 • boerkebrabant

  was een vervelend persoon

 • veldzicht

  Rik Grashoff;Je kan beter zeggen de grootste eikel van het jaar na 2 jaar weg.Bij GR. Links zijn ze allemaal maar een beetje wereld vreemd ,Die Jesse KLaver en Laura Bromet wat moet je met die lui in de 2e kamer,komen zo uit de schoolbanken en hebben zelf nog nooit wat gepresteerd en die komen even vertellen hoe de boeren het moeten doen.schiet toch op.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.