Melkveehouder Alphons de Roij in Alphen BoerenlevenAchtergrond

Weinig last van coronamaatregelen, werk gaat door

Melkveehouder Alphons de Roij merkt niet zo heel veel van de coronamaatregelen.

“Het werk gaat door, eigenlijk net zoals voorheen. Alleen komt de mengvoeradviseur niet meer langs. Daarmee heb ik telefonisch contact.” De loonwerker komt wel langs, maar koffie aan de keukentafel zit er niet meer in. “Ik zet het buiten neer en dan kunnen zij het evengoed pakken.”

De voerleverancier komt een keer per vier weken langs bij De Roij. “Als hij langskomt, spreek ik hem weinig. Net als de melkrijder. De melk wordt hier ’s nachts opgehaald.”

Lees verder onder de foto

Melkveehouder Alphons de Roij: “Melkverwerkers hebben de prijs in de hand. Als de vraag naar zuivelproducten in armere landen afneemt, zullen wij het wel gaan merken.” - Foto: Peter Roek

Melkveehouder Alphons de Roij: “Melkverwerkers hebben de prijs in de hand. Als de vraag naar zuivelproducten in armere landen afneemt, zullen wij het wel gaan merken.” – Foto: Peter Roek

Meer hulp van ouders

De Roij krijgt in deze tijden wat meer hulp op het bedrijf van zijn ouders. “Zij komen nu vaker op het bedrijf om wat klusjes onder handen te nemen. Mijn vader doet graag trekkerwerk.” De melkveehouder heeft er op deze manier wat extra handjes bij.

Dalende melkprijs

De Roij verwacht dat de melkprijs de komende tijd wel gaat dalen. “Melkverwerkers hebben de prijs in de hand. Als de vraag naar zuivelproducten in armere landen afneemt, zullen wij het wel gaan merken.”

Beheer
WP Admin