Foto: Ton Kastermans BoerenlevenAchtergrond

Verbinding in de sector, ook zonder Yvon

Tijdens de Ladies Day van veevoerfabrikant ForFarmers draaide het om verbinden. Het ‘feelgood’ evenement werd op 19 september voor de vijfde keer georganiseerd.

Deze editie van de Ladies Day is een bijzondere. Presentatrice Yvon Jaspers is er voor het eerst niet bij. Ze liet eerder dit jaar weten te stoppen als boegbeeld bij ForFarmers zodat ze zich volledig op haar televisiewerk kan richten. Het weerhield 750 agrarische vrouwen er niet van om af te reizen naar het Spoorwegmuseum in Utrecht om de Ladies Day bij te wonen.

De Ladies Day van ForFarmers is een dag voor boerinnen. Door in gesprek te gaan en te lunchen is het vooral een gezellige dag. - Foto's: Ton Kastermansfotografie

De Ladies Day van ForFarmers is een dag voor boerinnen. Door in gesprek te gaan en te lunchen is het vooral een gezellige dag. – Foto’s: Ton Kastermansfotografie

Boer in verbinding

Boerinnen verlieten het platteland om een georganiseerd ochtend- of middagprogramma bij te wonen. Net als voorgaande jaren is herkenbaarheid de gemeenschappelijke deler. Voor sommige boerinnen was het moeilijk om het thuisfront achter te laten. “Ik moest even flink doorlopen om op tijd weg te kunnen”, klinkt het uit de zaal.

  • Aan het einde van de dag konden boerinnen de boodschap van die dag opschrijven. Om te verbinden met andere boerinnen werd de boodschap uitgedeeld.

    Aan het einde van de dag konden boerinnen de boodschap van die dag opschrijven. Om te verbinden met andere boerinnen werd de boodschap uitgedeeld.

  • Nog een tegeltje. Deze is van een van de sprekers. De spreekster is varkensboerin en heeft deze in het kantoor hangen.

    Nog een tegeltje. Deze is van een van de sprekers. De spreekster is varkensboerin en heeft deze in het kantoor hangen.

Met de Ladies Day wil ForFarmers een gezellige dag organiseren voor boerinnen. Het thema van dit jaar is Boer in Verbinding en past helemaal in de actualiteit van nu, aldus de organisatie. Politiek en de publieke opinie zijn de grootste uitdagingen van dit moment, bleek uit de zaal.

‘Wees trots’

Een van de sprekers is Erica Terpstra. Met veel enthousiasme en zijsporen, blies de oud-politica een hoop positiviteit de zaal in.

Met veel enthousiasme spoorde Erica Terpstra de boerinnen aan om geluk te vermeerderen en om trots te zijn.

Met veel enthousiasme spoorde Erica Terpstra de boerinnen aan om geluk te vermeerderen en om trots te zijn.

Ze vertelde over Bhutan, een land in Zuid-Azië waar men niet over het bruto nationaal product, maar het bruto nationaal geluk heeft. “Geluk doorgeven aan een ander, doe het vandaag nog”, is de boodschap die ze brengt. “Vrouwen kunnen meer dan ze denken”, vindt Terpstra. Ze zegt dat mensen moeten kijken in hoeverre ze gelijk zijn aan elkaar in plaats van het kijken naar verschillen. “Ik zie veel mensen die oordelen en met weinig respect met elkaar omgaan. Wees trots op datgene wat je doet.” Erica doelt op de veelgebruikte uitspraak die typerend is voor Nederland, namelijk “doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.” Erica: “Wees trots, vermeerder die trots en hou het vast.”

Beheer
WP Admin