Boerenleven

Foto & video 3 reacties

Opvolger Stein: constructiebedrijf geeft extra inkomsten

Stein Smit (20) gaat thuis het bedrijf overnemen. Van zijn vader leerde hij dat als je wat doet, je het ook goed moet doen.

Als ik het bedrijf overneem, verander ik ...

“Een paar hectare erbij zou wel mooi zijn, de huidige omvang is niet genoeg om er 2 inkomens uit te halen en dat is eigenlijk wel de bedoeling. Mijn jongere broertje wil namelijk ook boer worden. Dat was ook een van de redenen om het constructiebedrijf erbij op te zetten. Het is een neventak die voor extra inkomsten zorgt. Verder zou een sorteermachine wel een mooie aanvulling zijn. Onlangs bij het poten viel het me weer op hoe verschillend het formaat van de poters kan zijn. Dat komt in dit geval door de droogte van vorig jaar. Met een sorteermachine kun je snel partijen van gelijke grootte maken en daar per keer de pootmachine op afstellen. Dan komt elke knol precies op de juiste diepte in de grond.”

Als ik een miljoen win in de loterij dan ...

“Investeer ik dat in een nieuwe werkplaats voor mijn constructiebedrijf en in een paar hectares erbij. Iets voor mezelf? Nou nee, het is goed zo.”

Over 5 jaar ...

“Als ik dit jaar klaar ben met mijn mbo werktuigbouwkunde dan wil ik misschien nog naar het 2 jarige HBO-traject gaan in Dronten. Dit weet ik nog niet helemaal zeker. Anders wil ik verdergaan met mijn constructiebedrijf.”

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Laatste reacties

  • Attie

    Goed bezig!

  • Attie

  • Bert Roeleveld

    mooi dat je er een andere tak bij hebt , maar als je geen hekel aan leren hebt zou ik die 2 jaar HBO er nog achter aan doen ,werken kun je je hele leven nog doen .

Of registreer je om te kunnen reageren.