Rik Beuling - Foto: Hans Banus BoerenlevenAchtergrond

Opvolger Rik: kringlooplandbouw zou mooi passen bij ons

Opvolger Rik Beuling zit vol plannen: onderhoud zelf gaan doen, verder studeren en minstens 50 hectare erbij.

Als ik het bedrijf overneem, verander ik …

“Het onderhoud aan trekkers en machines wil ik zelf gaan doen. Nu besteden we dat uit, omdat mijn vader er geen tijd voor heeft. Ik heb die tijd wel en vind het leuk. Mijn kennis is nog onvoldoende, maar daar kan ik in groeien. Ik ga bijvoorbeeld altijd mee naar het mechanisatiebedrijf als er iets met onze machines is en dan kijk ik wat en hoe ze het doen.”

Als ik een miljoen win in de loterij, dan …

“Investeer ik dat in vee. Ik had altijd al een visie om later een gemengd bedrijf te hebben, met akkerbouw en vee. De mest zouden we dan zelf kunnen aanwenden, het voer komt van eigen bedrijf, enzovoorts. Kringlooplandbouw, ja. Dat zou mooi passen bij ons.”

Over 5 jaar, dan …

“Ben ik klaar met de hbo-opleiding in Dronten, waar ik komend studiejaar mee wil beginnen. Verder zijn mijn vader en ik dan een stukje verder met precisielandbouw. We willen doorontwikkelen, bijvoorbeeld naar plaatsspecifiek bemesten. Tegen die tijd zijn we wellicht ook wat gegroeid. Ik wil er minstens 50 hectare bij, om een ruimere vruchtwisseling te kunnen organiseren. Met de aardappelen zitten we nu 1 op 2. Dat moet naar 1 op 3 om problemen met aaltjes voor te zijn en te blijven.”

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Beheer
WP Admin