Foto: Koos Groenewold BoerenlevenAchtergrond

Opvolger Christiaan: zoveel koeien weiden is best lastig

“Meer grond bij huis wordt een heel moeilijk verhaal hier”, zegt opvolger Christiaan.

Als ik het bedrijf overneem, verander ik…

“We hebben 35 hectare bij huis liggen, over de weg ligt nog 80 hectare. Liever zou ik 50 of 60 hectare bij huis hebben, maar dat wordt een heel moeilijk verhaal hier. Vrijwel alle grond is van projectontwikkelaars. Maar het zou wel handig zijn, want sinds een jaar weiden we de koeien. Dat is nog best lastig bij het aantal dat wij hebben. Bovendien houd ik er erg van als het land er spic en span bij ligt. Met weiden heb je al gauw dat het er rommelig uitziet. Daar moest ik aan wennen, maar ik wil het wel doorzetten. Je hoeft minder te maaien en de toeslag op weidemelk is ook aantrekkelijk.”

Als ik een miljoen win in de loterij, dan…

“Nou, als ik zou aflossen is het meteen op. Als het kon, kocht ik er land bij rondom huis. Voor mezelf? Ik ben met een eigen huisje al heel gelukkig. Ik heb veel vrijheid, al moet ik wel de rest van mijn leven blijven werken. Maar ik doe wat ik leuk vind, dus wat geeft dat?”

Over 5 jaar, dan…

“Hoop ik dat we 400 koeien hebben. Mijn zusje wil ook in het bedrijf en de bedoeling dat we het dan gaan opsplitsen. We moeten nog bekijken hoe we dat precies gaan aanpakken.”

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Beheer
WP Admin