Foto: Anne van der Woude BoerenlevenAchtergrond

‘BoerderijRecreatie groeit nog steeds’

Aan de rand van het Tjeukemeer hebben Minne en Geeske Holtrop een melkveebedrijf met een succesvolle neventak, BoerderijRecreatie. Dit weekend start het buitenseizoen.

Minne en Geeske Holtrop runnen samen met hun zoon Theunis een groot melkveebedrijf met 220 melk- en kalfkoeien in het Friese Delfstrahuizen. De afgelopen 10 jaar bouwden ze een succesvolle neventak op. Minne en Theunis zijn verantwoordelijk voor het melkveebedrijf. Geeske runt BoerderijRecreatie. Ze vertelt over de start van het buitenseizoen en de verschillende activiteiten op het bedrijf.

Lees verder onder de foto

Geeske Holtrop poseert nabij het Tjeukemeer bij een van de kunstkoeien. - Foto: Anne van der Woude

Geeske Holtrop poseert nabij het Tjeukemeer bij een van de kunstkoeien. – Foto: Anne van der Woude

Welke activiteiten staan er dit weekend op het programma?

“Zaterdag 30 maart is de officiële opening van onze Kunst Koeien Parade. We hebben 10 grote sierkoeien in een van onze weilanden geplaatst, in samenwerking met LTO Lemsterland. De koeien sieren het landschap. Het is een prachtig gezicht, met op de achtergrond het water van het Tjeukemeer. Eigenlijk borduren we voort op Culturele Hoofdstad 2018. Kinderen kunnen samen met hun ouders gratis langs de koeien lopen. Ze kunnen met de kunstkoeien op de foto en mogen namen voor de dieren verzinnen. Inzendingen kunnen via Facebook, Twitter en Instagram naar ons worden doorgestuurd. De leukste inzendingen, voorzien van een foto, worden beloond met een koeknuffelbon.”

Koeknuffelen is al jaren een populaire activiteit op jullie bedrijf?

“Samen met het fierljeppen (polsstokspringen, red.) en onze escaperoom is koeknuffelen onze populairste activiteit. Maandag 1 april is onze eerste koeknuffeldag van het seizoen. Voor deze activiteit hebben we een agenda gemaakt. Groepen vanaf 6 personen kunnen ook hun eigen koeknuffeldagen inplannen.”

Wat kunnen mensen nog meer van jullie verwachten?

“Mensen kunnen bij ons terecht voor verschillende groepsactiviteiten. We werken met vaste activiteiten, maar bieden ook arrangementen op maat aan. Mensen kunnen onder meer bij ons terecht voor een indoor hooidoolhof, voetgolf, hooivorkdarten en een high tea. Het is ook mogelijk om bij ons te overnachten in een luxe boerderijwoning, een vakantiewoning of op de camping.”

Hoe hebben jullie de taken verdeeld?

“Minne en Theunis zijn verantwoordelijk voor de melkveetak, ik voor BoerderijRecreatie. Het zijn 2 professionele en volwaardige bedrijfstakken, die elkaar aanvullen en niet ten koste van elkaar mogen gaan. We werken met personeel. Met BoerderijRecreatie werken we veelal met oproepkrachten vanwege de arbeidspieken tijdens het zomerseizoen. We hebben binnen- en buitenactiviteiten en draaien het hele jaar door. Maar ’s winters is het een stukje rustiger.”

Hoeveel bezoekers verwelkomen jullie op jaarbasis?

BoerderijRecreatie breidt zich nog steeds uit. We bieden telkens nieuwe activiteiten aan en merken dat mensen bij ons terugkomen. Ieder jaar krijgen we duizenden mensen op bezoek.”

Beheer
WP Admin