Boerenleven

Foto & video 2 reacties

Opvolger Niek: wij moeten sowieso mee met veranderingen

Niek Mechielsen (20) werkt mee als loonwerker op het bedrijf van zijn vader en oom.

“Lastig om heel concreet aan te geven maar er gaat veel veranderen in de landbouw. Daar zullen wij onze machines op aan moeten passen. Ik denk aan precisielandbouw maar ook aan andere regels voor het bemesten. Ik kan nog niet helemaal overzien waar het heen gaat, maar wij moeten sowieso mee. Verder wil ik er alles aan doen om onze medewerkers tevreden te houden. Niet dat dat nu niet lukt, integendeel. We hebben een leuke en goede ploeg mensen, ik wil er alles aan doen om te zorgen dat ze bij ons blijven werken.”

Als ik een miljoen win in de loterij dan...

“Poehee, even nadenken. Ik zou het niet allemaal in 1 keer uitgeven in elk geval. We hebben net een nieuwe werkplaats en een nieuw kantoor gebouwd, dat hoeft dus al niet meer. Misschien een paar nieuwe machines erbij? Voor mezelf hoef ik niets, ik ben toch meestal bezig op het bedrijf.”

Over 5 jaar...

“Dan ben ik waarschijnlijk klaar met school en werk ik fulltime thuis, op het bedrijf. Mijn broer en neef willen het ook overnemen, we gaan het met ons drieën doen. Over 5 jaar zijn we bezig om samen de koers te bepalen.”

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Laatste reacties

  • roosendaal

    leven in de tijd waar je in bent

  • g.g

    Zorg dat je het bedrijf uit elkaar haalt met ieder zijn eigen deel.
    Alles samen gaat ( op den duur) tot problemen leiden.

Of registreer je om te kunnen reageren.