IJslandse boerin knokt tegen zuivelmaffia BoerenlevenAchtergrond

IJslandse boerin knokt tegen zuivelmaffia

Een pakkende film over een boerin die het durft om tegen de coöperatie te zijn.

Vanaf 31 oktober draait Mjólk in de bioscopen. Het is een pakkende film over de IJslandse boerin Inga die totaal onverwacht weduwe wordt en in haar eentje moet opboksen tegen de zuivelcoöperatie. Die heeft een monopoliepositie en knijpt de boeren uit. De boeren voelen wel dat het niet klopt allemaal, maar durven er niks tegen te doen.

  • IJslandse boerin knokt tegen zuivelmaffia

  • IJslandse boerin knokt tegen zuivelmaffia

Daar heeft Inga echter geen boodschap aan. Als enige vrouw zit ze aan de vergadertafels om het onderwerp onder de aandacht te brengen, maar haar mannelijke collega’s blijven terughoudend. Dan pakt ze in haar eentje de strijdbijl op. En hoe. Ze kwakt stront op de autoruiten van coöperatiebestuurders als die zich op haar erf wagen, en leegt een giertank met melk (mjólk) tegen het coöperatiekantoor. De melk druipt van de gevel en de ramen. De gestropdaste mannen zien het aan en vinden ‘haar humor ver te zoeken’. Hoe loopt dit af?

Kijk hier de trailer:

Filmkaartjes

Zin in een avondje uit? Boerderij mag voor abonnees 2 filmkaartjes weggeven. Interesse? Mail dan je gegevens naar margreet.welink@misset.com

Beheer
WP Admin