Boerenblog

2 reacties

‘Op vakantie in Nederland’

Tijdens haar vakantie ging Conny met haar gezin naar een bio-café, waar alles ‘zéér verantwoord’ was.

Omdat het geen pretje is om met een kindje van 20 maanden een lange autorit te maken, althans met onze Charlotte is dat zo, hielden we dit jaar onze zomervakantie in eigen land. We gingen naar Driebergen en overwogen, gezien Charlotte, zelfs om ’s nachts te rijden. Dat was natuurlijk gekkigheid, maar ze is gewoon best luid, verveelt zich snel en wil het liefst rennen en zéker niet in een autostoel vastzitten.

Dicht bij de bewoonde wereld

We konden in het huis van vrienden logeren, zelf stonden ze die week op een camping in de buurt. Henk en ik vonden het heerlijk. Alles was er voor handen, want onze vrienden hebben ook 2 jonge kinderen en het is prachtig en luxe met veel ruimte binnen en buiten. En het mooiste van alles, we zaten midden in het dorp. Henk genoot er extra van om even lopend naar de supermarkt te gaan. En even op de fiets naar een leuke speeltuin. En de volgende dag naar weer een andere speeltuin op fietsafstand. En heel even het dorp inlopen voor een ijsje. Of een kopje koffie op het terras. Het was zalig om zo dicht bij de bewoonde wereld te wonen. We hebben zelfs gewandeld naar een pannenkoekenhuis, zeldzaam in ons geval.

Helemaal biologisch

De laatste dag gingen we nog even naar een leuk tentje dat mijn vriendin nog had aangeraden. “Zooooo leuk daar! Heerlijke koffie en je kunt er ontbijten en zo. En het is helemaal …’” Ze slikte haar laatste woord in maar ik wist wat ze wilde zeggen. Het is daar namelijk helemaal biologisch. Alles. Volgens mij zijn zelfs de stoelen nog biologisch. De prijzen ook, zoals een punt appeltaart voor € 3,80. We vroegen om een rietje voor Charlotte bij de appelsap, maar daar doen ze niet aan. Niet goed voor het milieu en door geen rietjes te gebruiken dragen ze niet bij aan de plasticsoep. Dus kregen we voor Charlotte een tuitbekertje bij de appelsap. Van plastic. Ik moest daar dus echt verschrikkelijk om lachen. Wat een show.

De kleine dingen

De menukaart stond vol met gezonde avocado en zo. Voor de productie daarvan heb je nogal wat meer water nodig dan voor de productie van een stukje kip, laat staan de afstand die de avocado moet afleggen. Ach, ik zal niet te flauw zijn, want geen rietje is altijd beter dan één rietje. En natuurlijk zijn het de kleine dingen die het doen.

Ondanks al dat biologische voedsel en verantwoorde yoga… kinderen zijn kinderen

En het mooiste van alles kwam nog: op het terras naast ons kwamen hele hippe mooie vrouwen zitten, met een yogamatje op hun rug en allebei een zoontje mee van circa acht jaar. En een van die jongens was verschrikkelijk dwars. Hij schopte enorme stennis en zijn moeder deed ook echt haar best met straffen en belonen. Het hielp niet. Brutaal en kwaad liep hij door de zaak. Ik grinnikte. Ondanks al dat biologische voedsel en verantwoorde yoga… kinderen zijn kinderen. Op de boerderij en in de stad.

Laatste reacties

  • agpros

    Prachtig, zo'n vakantie in de toekomst! Huh? Kijk maar eens hoe onze "actuele " Boerderij je beschrijft als blogster. Charlotte is nog niet eens geboren. Verder mag ik je blogs graag lezen. Graag nog lange tijd, succes.

  • Beheerder.Boerderij
    Redactie

    Beste agpos, bedankt voor je reactie. We hebben dochter Charlotte toegevoegd aan het profiel van Conny.

Of registreer je om te kunnen reageren.