Foto: Bertil van Beek BoerenlevenFoto

Opvolger Kees: ‘Ik wil stap voor stap innoveren’

Kees Rezelman (25) doet samen met vader Dirk de dagelijkse bedrijfsvoering en de planning op hun akkerbouwbedrijf in Anna Paulowna (Noord-Holland).

Zijn moeder Hanneke doet een deel van de administratie. Kees richt zich vooral op het onderhoud van de machines, terwijl zijn ouders het financiële gedeelte grotendeels voor hun rekening nemen.

Als ik het bedrijf overneem, verander ik …

“Ik ga het niet meteen heel anders doen. Pootaardappelen en suikerbieten blijven onze basis. Daarbij vind ik het leuk om met gewassen te experimenteren, zoals we dat nu met soja doen. Ik wil stap voor stap innoveren en vind het leuk om dingen zelf uit te zoeken. Schoffeltechniek is in ontwikkeling. Wellicht kunnen we daar chemische middelen mee besparen. ik wil graag duurzamer produceren en minder afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen.”


Tekst gaat verder onder de foto.

Over 5 jaar …

“Ik zit nu 2 jaar in de maatschap. Over 5 jaar heb ik de touwtjes in handen. Maar ik hoop dat mijn vader hier dan ook nog rondloopt en meehelpt. Wat arbeid betreft is er ruimte om te groeien. De kansen die zich voordoen probeer ik te grijpen.”

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Beheer
WP Admin