Boerenleven

Foto & video

‘Nu zitten we op 11.000 liter per koe, dat kan nog wel iets omhoog’

David Wouters (19) studeert dier- en veehouderij agrarisch ondernemerschap aan Aeres Hogeschool.

Davids ouders en broer een vof met 150 melkkoeien en 110 stuks jongvee. Als David thuis is, werkt hij mee waar nodig.

Als ik ook in het bedrijf kom, verander ik ...

“Ik zou wel graag het jongvee weer bij huis halen. We hadden een samenwerkingsverband met een andere boer. Die is inmiddels met pensioen maar het jongvee staat daar nog. Het lijkt mij qua werk handiger het naar onze thuislocatie te halen, we hebben voldoende arbeid om de verzorging zelf te doen.

Verder zou ik wel een beetje door willen groeien en de melkproductie kan nog wat omhoog. We zitten nu op 11.000 liter per koe. Met alle puntjes op de i, kan dat nog omhoog denk ik. Ik zie daar in elk geval wel uitdaging in.”

Over 5 jaar ...

“Ben ik klaar met school, zit ik deels in het bedrijf en heb er eerst nog een baan bij. Gaandeweg zullen mijn ouders afbouwen en groei ik er steeds meer in.”

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Of registreer je om te kunnen reageren.