Boerenleven

Nieuws 14 reactieslaatste update:19 mei 2018

Yvon Jaspers: voorbereid op een hele hoop bagger

Zondag gaat haar nieuwe programma van start. Met ‘Onze boerderij’ wil ze het échte boerenleven laten zien.

Tijdens BZV haalden veel verhalen de uitzending niet omdat ze niet pasten in het Boer zoekt Vrouw-format. Met haar nieuwe programma wil Yvon Jaspers ook die andere verhalen laten horen en zien.


 • De aanwezige cameraploegen maken zich klaar voor de speech van Yvon Jaspers.

  De aanwezige cameraploegen maken zich klaar voor de speech van Yvon Jaspers.

 • Jaspers trapt af en stelt een aantal boeren en boerinnen voor aan de aanwezige pers.

  Jaspers trapt af en stelt een aantal boeren en boerinnen voor aan de aanwezige pers.

 • Bridget Maasland, presentatrice van RTL Boulevard, is er ook. Hier interviewt ze Jos en Dycke die eerder te zien waren in een seizoen van Boer zoekt Vrouw.

  Bridget Maasland, presentatrice van RTL Boulevard, is er ook. Hier interviewt ze Jos en Dycke die eerder te zien waren in een seizoen van Boer zoekt Vrouw.

 • Onvermoeibaar vertelt Jaspers haar verhaal keer op keer. Oud-collega Jelle grinnikt: "Ze speelt geen rol, ze is gewoon zo."

  Onvermoeibaar vertelt Jaspers haar verhaal keer op keer. Oud-collega Jelle grinnikt: "Ze speelt geen rol, ze is gewoon zo."

 • Het kalf Suus dat Yvon Jaspers cadeau kreeg van boerin Suzanne Ruesink kijkt net zo nieuwsgierig naar allle media als die naar haar.

  Het kalf Suus dat Yvon Jaspers cadeau kreeg van boerin Suzanne Ruesink kijkt net zo nieuwsgierig naar allle media als die naar haar.

 • Het werk van deze cameraploeg zit erop. Nog even snel een broodje, dan gauw naar de studio en monteren. Intussen zijn de makers van Onze Boerderij ontzettend benieuwd naar de kijkcijfers van aanstaande zondag.

  Het werk van deze cameraploeg zit erop. Nog even snel een broodje, dan gauw naar de studio en monteren. Intussen zijn de makers van Onze Boerderij ontzettend benieuwd naar de kijkcijfers van aanstaande zondag.

‘Heel erg nodig’

Dat er veel kritiek is op hoe ze boeren in beeld brengt, weet ze. Op social media wordt ze op grote schaal uitgemaakt voor alles wat mooi en lelijk is omdat ze te weinig aandacht zou hebben voor het gebrek aan dierenwelzijn op boerderijen. Ze haalt er haar schouders over op: “Die kritiek raakt me niet. Ik kan er niks mee, ik lees het dan ook niet. Ik weet dat het er is en het bevestigt me alleen maar meer in dat dit nieuwe programma heel erg nodig is.’

Geen extremen en excessen

Tijdens een persbijeenkomst bleek de belangstelling voor dit nieuwe initiatief groot. Tegenover een haag van fotografen en camera’s deed Jaspers, in aanwezigheid van enkele boeren die in het programma te zien zijn, uit de doeken waarom ze dit zo programma zo graag wilde maken. “Ik wil burgers op een andere manier naar de landbouw laten kijken, los van extremen en excessen die nu vaak in beeld komen.”


Laatste reacties

 • Dutchdairy

  Het programma kan 2 kanten op gaan, of iedereen is positief en er komt meer begrip voor boeren, of het onbegrip gaat nog een stukje harder toenemen. Ik geef t voorbeeld die jonge geitjes gelijk bij de moeder weg, je kan 100 keer roepen dat t beter is voor t geitje, burgers blijven dit tegen natuur en zielig vinden.

 • martinklem

  Ik geef al jaren een inkijkje op ons bedrijf, en laat de consument zelf hun voedsel oogsten. Wij vertellen het echte verhaal! <>
  Dan pas krijg je begrip voor elkaar.

 • farmerbn

  De echte zeurders blijven echt zeuren.

 • Firma Vellenga

  Ik kan zo'n programma alleen maar toejuichen. Wij boeren zijn volgens mij "moe" van alle bagger wat onze kant uit komt. Yvon gaat er fris in en kan misschien de burger bereiken om anders te kijken/ denken over ons. Hopelijk een positieve uitwerking. Ik wens het programma veel succes toe

 • hahendriksen@hetnet.nl

  Heel veel succes.

 • husky007

  Yvonne en of haar redactie toch wat gedaan met die brief die ik haar enkele jaren terug heb geschreven.
  Hopelijk krijgt de burger meer begrip

 • P11

  Succes yvonne

 • afm

  aan Yvonne jaspers heb je meer dan aan lto de ja knikkers zet hem op Yvonne jij weet hoe je de landbouw moet helpen

 • veldzicht

  Hartstikke mooi dat Yvon Jasper dit doet, jammer dat het 1 tegenover 100 negatievelingen is die niets liever doen dan de boel af te kraken.
  En die zijn vaak beter geschoold en beter gebekt met meer tijd als de boeren en hun vertegenwoordigers. Het is hun baan en hebben niets te verliezen.

 • alco1

  Ik denk dat het wel goed werkt naar de consument toe, alleen is het weer jammer dat het mestprobleem wordt neergezet als teveel mest.
  We hebben echter niet teveel mest, alleen volgens een op papier gedateerd afgesproken fosfaatplafond.

 • veldzicht

  alco 1.Probeer ze dat maar eens wijs te maken.Gisteren nog zo,n stom filmpje over boeren op Terschelling die gingen minder koeien houden om de natuur te redden en vergrassing in de duinen voorkomen op het eiland. Dat zal wat helpen die anderhalve boer die er nog zit en bovendien waait het er altijd en in 90 % wind uit zee

 • kleine boer

  Waar blijft al die adbleu eigenlijk die toegevoegd moet worden naast diesel juist ja in de lucht gek dat stikstof uitstoot niet daalt.....

 • Jan-Zonderland

  Gisteravond de eerste uitzending gezien. Was wel leuk maar toch weer een beetje oppervlakkig en idd Alco, weer mestOVERSCHOT. Jammer. Agnes was wel erg sneu maar heeft pech net als vele andere opportunisten. Snap haar ook niet helemaal waarom 180 koeien ? Doe nu maar gewoon en hou het bij 120 dan heb je ook nog een beetje een leven samen. Verkoop een hoek land en de financiele problemen zijn ook over.

 • LZ1205

  Ooh die arme boeren toch. Ik las net nog een artikel over de enorme aantallen varkens die naar Spanje worden getransporteeerd. Een dagje of twee in de vrachtwagen met 25 graden moet kunnen. In de stallen ligt geen stro want dat is allemaal meer werk, om maar te zwijgen van die dieren gewoon naar buiten te doen. Lees de artikelen op Pigbusiness en dan weet je dat er maar 1 criterium is: geld. Nederland is de grootste exporteur in de EU. Ik ben niet tegen vlees eten - de PvdD met hun veganisme heeft last van wanen - maar dan moet het dier wel een dierwaardig bestaan hebben gehad (dus biologische veehouderij, wat vroeger gewoon veehouderij heette). Daarvan is met dat gesleep door de EU en in al die megastallen geen sprake. En als je dat gaat verdedigen en zeggen dat dierenwelzijn niet in het gedrang komt, heb je net zo veel last van wanen als de PvdD.

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.