Boerenleven

Foto & video 1 reactie

‘De discussies met mijn vader vind ik leuk’

Opvolger Sander van Essen (16) wil de cursus insemineren gaan doen.

Sanders ouders hebben in maatschap 93 melkkoeien. Sanders moeder verzorgt de kalfjes tot ze een jaar oud zijn, daarna nemen Sander en zijn vader het over. Melken doen ze met zijn drieën, het meeste landwerk doen ze zelf. Het inkuilen en bemesten wordt uitbesteed.

Als ik het bedrijf overneem, verander ik...

In grote lijnen wil ik het houden zoals het is. Meer koeien hoeft niet, de huidige omvang kan ik nog zelf zonder personeel doen. Nu komt de inseminator maar ik wil op school de cursus insemineren gaan doen. Dan zetten we thuis een stikstofvat neer voor de rietjes en dan kan ik zelf op precies het goede moment insemineren.

Over 5 jaar ...

Het is de bedoeling dat ik door ga naar het HBO, daarna kom ik in de maatschap maar ik wil er ook een baan naast. En in de toekomst misschien ook iets met drones. Al die data, dat is wel nuttig. Ik zie mijzelf daar wel iets mee doen later.

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Eén reactie

  • koestal

    boer en inseminator is ook een goede combinatie,dat zie je wel vaker

Of registreer je om te kunnen reageren.