Boerenleven

Achtergrond 7 reacties

‘Die machtig mooie machine, dat is gaaf’

Opvolger Roel Fijten (24) gaat dit jaar van start met het uitrijden van dierlijke mest in asperges.
Roel zit in vof met zijn ouders. Ze hebben een akkerbouwbedrijf. Ook is er een loonwerktak die zich volledig richt op het uitrijden en injecteren van dierlijke mest, digestaat en vloeibare kalk.

 

Als ik het bedrijf overneem verander ik ...

“De prijzen in de akkerbouw zijn al tijden erg laag. Ik heb me voorgenomen om als dat zo blijft, de akkerbouw eenvoudiger in te delen met minder verschillende teelten.”

Schuif met de muis over de iconen voor meer informatie.

Over 5 jaar ...

“Hoop ik het bedrijf over te kunnen nemen van mijn ouders. Ik hoop ook dat het mooiste beroep van de wereld niet stikt in de regelgeving.”

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Laatste reacties

 • faeane

  Hoop doet leven

 • wullum

  Perfect

 • Jan-Zonderland

  Met een Vredo jas aan op een Vervaet ? Als dat maar goed komt😀😀😀

 • mtseshuis

  @Jan-Zonderland: Dat dacht ik ook al... Ergens gaat er hier iets mis, òf er kon geen jas meer af bij een nieuwe Vervaet, òf ze hebben bij Vredo betere, comfortabelere jassen...

 • koestal

  Prijzen in de akkerbouw zijn al tijden laag ,asperges zijn nu goed aan de prijs in de supermarkt,maar ja dat is vaak maar tijdelijk.

 • melkveehouder .

  Zou het niet kunnen zijn dat ze je bij verveat de jas uitdoen als je een machine koopt😂

 • WGeverink

  In de winkel is alles goed aan de prijs @koestal. De Vervaet is mischien zo scherp ingekocht dat een jas er echt niet meer van af kon @mtseshuis... Is toch niet erg als je in zo'n geval even kijkt wat er nog in de kast hangt?

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.