Reed BoerenlevenAchtergrond

‘Mijn vader en ik zijn beide fokkerijliefhebbers’

Opvolger Jo-Anne van Zetten (18) werkt naast school op het melkveebedrijf van haar ouders in Kesteren (Gld).

De ouders van Jo-Anne houden in maatschap 85 koeien. Jo-Anne volgt de opleiding melkveehouderij aan Aeres Hogeschool Barneveld. Ze zit in het tweede jaar. Wanneer de schoolactiviteiten het toelaten, werkt ze mee op het melkveebedrijf. Ze melkt regelmatig en wisselt het voeren van de koeien af met haar vader.

Als ik het bedrijf overneem verander ik …

“Zoals ik er nu tegenaan kijk, hoeft er niets te veranderen. De stal is vrij nieuw, die kan nog wel een tijd mee. Onze veestapel bestaat voor de helft uit roodbont en de andere helft is zwartbont. Dat is vroeger zo ontstaan en ik vind dat wel leuk. Beide kleuren hebben wel wat, dus ook dat hoeft niet veranderen.”

Samen de stier uitzoeken

“Mijn vader en ik zijn allebei fokkerijliefhebbers en sinds ik daar ook mee bezig ben, is hij nog fanatieker geworden. We hebben dezelfde ideeën over welke richting we uit willen, namelijk die van een goed en mooi exterieur. Als een koe tochtig is, zoeken we samen de stier uit. We doen ook weleens mee aan keuringen.”

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Beheer
WP Admin