Foto: Hans Prinsen BoerenlevenAchtergrond

Kerst 2018: Opvolger Ruud 5 jaar later

‘Na bedrijfsuitbreiding nu puntjes op de i zetten’.

“De afgelopen 5 jaar zijn we gegroeid van 1.100 naar 1.300 zeugen. Die uitbreiding lag al in het verschiet. Op een tweede locatie houden we nu 3.500 gespeende biggen op voergeldbasis. Ik vind dat ons bedrijf een mooie omvang heeft. Op korte termijn hebben we geen ambities om met de zeugen te groeien. Met betrekking tot de geltenopfok en de gescheiden diergroepen is het hele bedrijf ingericht op dit aantal zeugen. De komende jaren is het zaak de puntjes op de i te zetten en technisch goed te draaien en willen we aflossen als basis voor een investering. Op termijn moeten we investeren in de renovatie van 2 oude kraamstallen. Op 1 van de staldaken ligt nog asbest.

Lees verder onder de foto.

Ruud Huls (35) woont met zijn vriendin en drie kinderen in Silvolde (Gld.). Op de thuislocatie liggen 1.300 zeugen. Op een tweede locatie lopen, op voergeldbasis, 3.500 gespeende biggen. – Foto: Hans Prinsen

Productie 34 biggen per zeug

Het is lastig te voorspellen hoe de wereld er over 10 jaar uitziet, maar ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet. We hebben een modern bedrijf, dat aan alle eisen voldoet. We produceren ruim 34 biggen per zeug per jaar, waarbij we inzetten op goede en gezonde kwaliteitsbiggen voor de Duitse markt. Dat is ons bestaansrecht.

Drie kinderen gekregen

Privé is er de afgelopen 5 jaar veel gebeurd. Samen met mijn vriendin Ellis ben ik in de nieuw gebouwde boerderij gaan wonen. We hebben ondertussen 3 kinderen gekregen, 2 dochters en een zoon. Mijn ouders wonen op 100 meter afstand van het bedrijf, op de plek waar mijn opa voorheen woonde. Hij is naar het bejaardencentrum in het dorp verhuisd. De hele familie is zo een plek doorgeschoven.

Lees verder onder de foto.

Links Ruud Huls in de rubriek 'De Opvolger' 5 jaar geleden. - Foto: Jan Willem Schouten en Hans Prinsen

Links Ruud Huls in de rubriek ‘De Opvolger’ 5 jaar geleden. – Foto: Jan Willem Schouten en Hans Prinsen

Klik hier voor het artikel van 5 jaar geleden.

Vaste medewerker

Ik zet het werk rond samen met mijn ouders en een vaste medewerker. Mijn vriendin Ellis gaat straks 3 dagen per week meedraaien in de kraamstal. Onze vaste kraamstalmedewerker is vertrokken en Ellis ziet het wel zitten om diens taken over te nemen. Ze moet de kneepjes van het vak nog wel leren. Voorheen werkte ze als verpleegkundige in de thuiszorg. Voor de kinderen zijn we bezig een gastouder aan huis te regelen.

Varkenspest

De Afrikaanse varkenspest in België is zorgelijk. Ik volg het nieuws en probeer zo goed mogelijk op de hygiëne te letten. Maar ik lig er niet wakker van, dat heeft ook geen zin. Ik maak me alleen druk om zaken waar ik invloed op heb. De bedrijfsovername is daar een mooi voorbeeld van, dat gaat op korte termijn gebeuren.”

Lees meer over het kerstthema ‘Opvolgers 5 jaar later’ op de kerstpagina van Boerderij.

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Beheer
WP Admin