Boerenleven

Foto & video

‘Opa zette me op dit spoor, hij is ook technisch’

Cormé Burgers (19) is geïnteresseerd in techniek en innovaties.

Als ik het bedrijf overneem, verander ik ...

“Ik zou een ander gewas erbij willen en wat meer areaal. Verder wil ik richting precisielandbouw. Techniek en innovaties hebben mijn interesse, vandaar ook dat ik een technische opleiding doe. We hebben al een paar jaar gps, dat werkt hartstikke mooi, maar ik zou nog verder willen met bijvoorbeeld opbrengstmeting en plantspecifiek spuiten. Die kant gaan we toch op denk ik. Het nadeel is dat het allemaal nog vrij prijzig is.”

Als ik een miljoen win in de loterij dan ...

“Investeer ik het meeste in het bedrijf; wat areaal erbij en een nieuwe loods voor machines en eventueel aardappelen en graan. Zelf zou ik nog weleens een rondreis willen maken, bijvoorbeeld door Australië of Amerika. Ik zou graag kijken hoe ze daar werken met andere teelten en andere technieken.”

Over 5 jaar ...

“Ben ik klaar met de HAS, want die wil ik hierna gaan doen. En omdat mijn vader het werk dan waarschijnlijk nog goed alleen af kan, heb ik dan misschien een baan buiten de deur.”

Of registreer je om te kunnen reageren.