Foto: Anne van der Woude BoerenlevenFoto

‘Mijn idee: zoveel mogelijk melk uit gras halen’

Rein Stremler (20) wil meer biodiversiteit in het land brengen.

Als ik het bedrijf overneem, verander ik …

“Mijn vader is nog jong, dus eventuele veranderingen zullen waarschijnlijk niet tot na de overname blijven liggen. We kunnen ook al veranderen terwijl we nog samenwerken. Sinds 2 jaar zijn we biologisch. Ik zou daar nog wel verder in willen, bijvoorbeeld met meer kruidenrijk grasland. We hebben al een deel doorgezaaid met een klavermengsel, maar ik zou nog meer biodiversiteit in het land willen brengen. Verder lijkt meer weiden me ook wel wat. Het zou mooi zijn als de koeien ook ’s nachts naar buiten kunnen. Mijn idee is om zoveel mogelijk melk uit gras te halen. Verder is mijn motto: wat ze zelf vreten, hoef ik niet voor het voerhek te gooien.”

Als ik in de loterij een miljoen win, dan …

“Zou ik de melkstal moderniseren en er een potstal bij bouwen zodat we meer vaste mest op het land kunnen brengen. Misschien zou ik er ook wat grond bij kopen zodat ik nog meer kan weiden.

Voor mezelf? Een nieuwe auto misschien. En ik zou het huis opknappen of nieuw bouwen. Het is op zich goed zoals het nu is, maar het gaat niet nog 20 jaar mee.”

Over 5 jaar …

“Hoop ik een baan te combineren met het bedrijf. Ik denk niet dat ik dan nog thuis woon, maar ook dan hoop ik met mijn vader het werk af te stemmen zodat we samen het bedrijf doen.”

Beheer
WP Admin