Foto: Margreet Welink BoerenlevenAchtergrond

Boerinnen hebben zorgen om ‘hun’ boegbeeld Yvon

Veel boerinnen maken zich zorgen of Yvon Jaspers nog wel het boegbeeld kan blijven van ‘hun’ Ladies Day.

De Ladies Day die jaarlijks wordt georganiseerd door veevoerfabrikant For Farmers, wordt gepresenteerd door Yvon Jaspers. Net zoals de voorgaande jaren waren ook dit jaar de dagen volgeboekt.

Herkenbaar

Boerinnen komen naar de Ladies Days voor Yvon en vooral voor een gezellig dagje uit. Ze nemen een vriendin mee, hun moeder of schoonmoeder of ze gaan met een aantal collega boerinnen. De grote gemeenschappelijke deler is de herkenbaarheid. Wie begint over verdroogde mais, hoeft niet eerst van alles uit te leggen, in het gezelschap van boerinnen weet iedereen meteen waarover het gaat.
Lees verder onder de foto

Yvon Japers tijdens de Ladies Day vorig jaar. Haar nevenfunctie is nooit geheim geweest. - Foto: Margreet Welink

Yvon Japers tijdens de Ladies Day vorig jaar. Haar nevenfunctie is nooit geheim geweest. – Foto: Margreet Welink

Maar nu vrezen ze voor de toekomst van hun dag. Zal Yvon daar straks nog het boegbeeld van zijn? Dagblad Trouw wakkerde namelijk een discussie aan over de rol van Jaspers bij For Farmers. Er zou sprake zijn van belangenverstrengeling: de combinatie commercieel veevoerbedrijf en onafhankelijke publieke omroep, zou niet te verenigingen zijn.

Niets te zeggen over termijn uitspraak CvdM

Er werden zelfs Kamervragen over gesteld en intussen kijkt het Commissariaat voor de Media (CvdM) naar de kwestie. Het is nog niet bekend wanneer de uitspraak is. Simon den Haak, hoofd communicatie bij het Commissariaat voor de Media: “Zolang het onderzoek loopt, is er echt nog niks over te zeggen.”

Over de gemiddelde duur van zo’n onderzoek is evenmin iets te zeggen: “Dat hangt helemaal van de specifieke situatie af.”

ForFarmers zelf heeft al aangegeven dat er wat hen betreft geen sprake is van belangenverstrengeling, Jaspers laat via haar woordvoerder weten niet te reageren op de zaak zolang er geen uitspraak is van het CvdM.

Beheer
WP Admin