Boerenleven

Achtergrond 17 reactieslaatste update:12 okt 2018

Boerinnen hebben zorgen om ‘hun’ boegbeeld Yvon

Veel boerinnen maken zich zorgen of Yvon Jaspers nog wel het boegbeeld kan blijven van ‘hun’ Ladies Day.

De Ladies Day die jaarlijks wordt georganiseerd door veevoerfabrikant For Farmers, wordt gepresenteerd door Yvon Jaspers. Net zoals de voorgaande jaren waren ook dit jaar de dagen volgeboekt.

Herkenbaar

Boerinnen komen naar de Ladies Days voor Yvon en vooral voor een gezellig dagje uit. Ze nemen een vriendin mee, hun moeder of schoonmoeder of ze gaan met een aantal collega boerinnen. De grote gemeenschappelijke deler is de herkenbaarheid. Wie begint over verdroogde mais, hoeft niet eerst van alles uit te leggen, in het gezelschap van boerinnen weet iedereen meteen waarover het gaat.
Lees verder onder de foto

Yvon Japers tijdens de Ladies Day vorig jaar. Haar nevenfunctie is nooit geheim geweest. - Foto: Margreet Welink
Yvon Japers tijdens de Ladies Day vorig jaar. Haar nevenfunctie is nooit geheim geweest. - Foto: Margreet Welink

Maar nu vrezen ze voor de toekomst van hun dag. Zal Yvon daar straks nog het boegbeeld van zijn? Dagblad Trouw wakkerde namelijk een discussie aan over de rol van Jaspers bij For Farmers. Er zou sprake zijn van belangenverstrengeling: de combinatie commercieel veevoerbedrijf en onafhankelijke publieke omroep, zou niet te verenigingen zijn.

Niets te zeggen over termijn uitspraak CvdM

Er werden zelfs Kamervragen over gesteld en intussen kijkt het Commissariaat voor de Media (CvdM) naar de kwestie. Het is nog niet bekend wanneer de uitspraak is. Simon den Haak, hoofd communicatie bij het Commissariaat voor de Media: “Zolang het onderzoek loopt, is er echt nog niks over te zeggen.”

Over de gemiddelde duur van zo’n onderzoek is evenmin iets te zeggen: “Dat hangt helemaal van de specifieke situatie af.”

ForFarmers zelf heeft al aangegeven dat er wat hen betreft geen sprake is van belangenverstrengeling, Jaspers laat via haar woordvoerder weten niet te reageren op de zaak zolang er geen uitspraak is van het CvdM.

Laatste reacties

 • @meelmuisje

  Tuurlijk kan ze dat!!! Wat een BULLSHIT, als je alleen al kijkt naar vele politici en tv-persoonlijkheden zelf en Belangenverstrengeling? Ik hoef maar één bedrijf te noemen, de vegetarische slager. Mensen, kom op zeg! Dat dit "nieuws" over Yvon juist bij het begin van een nieuwe BZV-serie bekend werd is gewoon opzet geweest!
  Als de Organisatoren van Ladies Day guts hebben, nodigen ze Yvon gewoon weer uit. Beter geschreven, juist nu! Laat zien dat je ruggengraat hebt!!!

 • deB.


  juist meelmuisje....meer is het niet, storm in een gals water!
  Boerinnen hebben geen zorgen over Yvon, wat een titel, als je definitie van ''zorgen'' in ogenschouw neemt

 • Welinkm

  @meelmuisje en @deB Maar wat als ze van het CvdM deze functies niet meer mág combineren? Dan kan Yvon Jaspers wel uitgenodigd worden door FF, dat zal het probleem niet zijn. Maar als combineren van het CvdM niet meer mag, dan moet ze kiezen. Daar gaan de 'zorgen' over.

 • Tinus1

  Dan wordt het tijd dat boerderij de relatie PvdD, vegetarische slager, rader, mevr Hertzenberg , Jeroen pauw enz. aankaart. Zie: <>

 • Zuperboer

  Ik vrees dat 95% van de boeren andere zorgen heeft dan de positie van mevr. Jaspers. En zoals Tinus1 terecht opmerkt is de belangenverstrengeling in het kamp He(r)tze-nberg vele malen opmerkelijker te noemen. Daar wordt een missie uitgevoerd onder de dunne dekmantel van de NPO (TROS)-journalistiek.

 • Alco

  Effen een gesprek met De Mol.
  Daaag publieke zender.

 • deB.


  Precies Zuperboer!! Dat is het punt.
  Totaal geen zorg over Yvon...overbodige luxe zullen we maar zeggen.
  Want in wezen is het allemaal flauwekul waar het over gaat... Zorgen is een totaal verkeerd gekozen begrip

 • Welinkm

  Heren, dank voor jullie reacties maar jullie begrijpen de boerinnen 'zorgen' anders dan bedoeld. Niemand maakt zich zorgen om het inkomen van Yvon. Boerinnen vinden haar echter een fijne presentatrice van hun Ladies Day. Ze zouden het een aderlating vinden als ze dat door de uitspraak van het cvdm niet meer kan zijn.

 • koestal

  Wat maakt het uit,als het maar een gezellige dag is. Dan is ieder tevreden. Laat de media maar zeuren,Prive en Story,Trouw moeten toch vol

 • Klaasvaak

  @Welinkm wellicht kun jij (eventueel samen met TeamAgro) als tegengeluid de 'belangenverstrengeling' van Hertsenberg, Thieme en Co eens in de schijnwerpers zetten. Laat dan de discussie maar eens gevoerd worden.

 • deB.


  Precies...klaasvaak, maar dat durft men niet aan!! Zo ver is het al.

 • melkveehouder .

  @Welinkm. Met de opmerking van Klaasvaak ben ik het eens. Zet de zaak maar eens op scherp!

  Overigens denk ik niet dat er zorgen zijn over het inkomen van Yvon, maar vooral ergernis dat een boerenboegbeeld in de rug wordt geschoten door de linkse grachtengordel onder aanvoering van de PvdD.

 • mtseshuis

  Volledig met melkveehouder en klaasvaak eens: Zet de boel maar op scherp, lont in het kruidvat! Ook Yvon redt zich wel, maar aan dat gedram van die schijnheilige linkse pers en beeldmedia ergert iedereen zich kapot aan!

 • Alco

  De pers heeft alles in de hand.
  Kijk maar eens naar de afschaffing van de dividendbelasting.
  Er wordt al twee miljard verdeeld als het niet doorgaat.
  Maar dat daardoor de kans ontstaat dat ondernemingen Nederland links laten liggen en tig miljarden aan onze neus voorbij gaan, wordt niet belicht.

 • Bennie Stevelink

  Amusant om het verschil in beleving te zien tussen Margreet Welink en de boerinnen enerzijds en de mannelijke reageerders anderzijds. De mannelijke reageerders zien een vuile streek die de agrarische sector geleverd wordt, waartegen zij ten strijde willen trekken. Margreet Welink en de boerinnen zien een persoonlijk verlies wat zij betreuren. Zelfs als Margreet er op wijst wat voor de boerinnen het probleem is wordt dit niet door de reageerders opgepikt en blijven ze doorgaan met hun strijdkreten.
  Je bent soms verbaast dat een man en een vrouw een echtpaar kunnen vormen.

 • Alco

  Deze reactie is verwijderd door de beheerder, omdat deze niet voldeed aan de regels. Zie <>.

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • Klaasvaak

  @bennie ten strijde trekken? We hoeven echt geen medelijden met yvon te hebben. Mocht ze morgen vertrekken zal dat zeker een verlies zijn.

  Maar het mag wel een keer in de openbaarheid wat voor lijntjes er tussen politiek en npo ligt. Je kent dat schema vast wel? Dat stinkt ook behoorlijk....

  Desalniettemin reageer je weer amusant... Waar een ander zich stil houdt.

Laad alle reacties (13)

Of registreer je om te kunnen reageren.