Boerenleven

Foto & video 18246 x bekeken

‘Zal ik groeien met personeel of automatiseren?’

Opvolger Robert Winter (25) in Loppersum (Gr.) zit in vof met vader Gerard (56).

De taken worden onderling verdeeld. “Mijn vader en ik zijn beiden breed inzetbaar. Mijn broertje helpt ook mee, net als andere familieleden. Dat maakt ons flexibel en geeft mij bijvoorbeeld ook de vrijheid me in te zetten voor de vrijwillige brandweer.”

Als ik het bedrijf overneem, verander ik …

“Mijn vader en ik doen alles in overleg. Beslissingen nemen we samen. We zitten redelijk op één lijn. Het is dus niet zo dat ik later meteen veel ga veranderen. De laatste jaren zijn we steeds in stapjes gegroeid. De toekomst moet uitwijzen of ik nog een schaalsprong kan en wil maken en met personeel ga werken of dat ik alleen verderga en inzet op automatisering. Voor die afweging kom ik nog eens te staan.”

Over vijf jaar …

“We moeten nog 2.500 vierkante meter asbest saneren. Daar hebben we nu nog geen concrete plannen voor. Het is afwachten hoe het zal gaan met fosfaatrechten en de derogatie. We hebben ruimte om te groeien. Grond is hier genoeg en mestafzet is geen probleem. Misschien hebben we er 10 of 20 koeien bij, maar zeker niet tegen elke prijs.”

Of registreer je om te kunnen reageren.