Petra van den Hurk. Foto: Jan Willem Schouten BoerenlevenFoto

‘Met een 44-stands buitenmelker werken we sneller’

Petra van den Hurk (18) is tweedejaars student rundveehouderij op de has in Den Bosch.

Het dagelijkse werk op het ouderlijk bedrijf wordt gedaan door Petra’s ouders samen met twee vaste medewerkers. Petra werkt mee bij drukte en in haar vrije tijd. In tijden van drukte, springen alle gezinsleden bij.

Als ik het bedrijf overneem, verander ik …

“Momenteel zijn we aan het verbouwen. Er zijn al verschillende fases geweest, nu is de melkstal aan de beurt. We melken in een 2×12-visgraat. Met 300 koeien ben je dan erg lang bezig. Straks staat er een 44-stands buitenmelker en gaat het sneller. Nee, we kozen bewust niet voor robots, we willen graag zelf twee keer per dag de koeien in handen hebben. Als de bouw klaar is, staat er een bedrijf dat helemaal up-to-date is. Veranderen hoef ik dan ook niet. Wel wil ik de puntjes op de i zetten met duurzaamheid en fokkerij.”


Over vijf jaar …

“Ben ik hopelijk afgestudeerd en ben ik medeverantwoordelijk voor het bedrijf. Maar eerst moet ik nog veel ervaring opdoen. Die tijd heb ik, ik ben nog jong.”

Dit artikel is te lezen in Boerderij 36 van 6 juni en is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Beheer
WP Admin