Boerenleven

Foto & video

‘Ik wil pootgoed gaan telen voor anderen’

Jarco Koekkoek (21) verbouwt samen met zijn moeder tafelaardappelen, pootgoed en andere gewassen.

Jarco’s vader is vorig jaar overleden. Jarco doet sindsdien het dagelijkse werk, zijn broer is zijn rechterhand, zijn moeder en zus verzorgen de administratie, grote beslissingen nemen ze met zijn vieren, met hulp van een neef. Eens per week komt een zzp‘er en de samenwerking met een collega-akkerbouwer is geïntensiveerd.

Als ik het bedrijf overneem verander ik ...

“Niet alles hoeft altijd anders, maar wat je doet, daar moet je wel achter staan. Ik kan nog veel leren van hoe mijn vader het deed. Aanvullend wil ik een pootgoedtak starten. Voor akkerbouwers in de buurt teel ik dan pootgoed, maar ze hebben inspraak in de manier waarop. Zo kunnen ze meer grip krijgen op hun uitgangsmateriaal.”

Over vijf jaar ...

“Teel en selecteer ik pootaardappelen voor anderen en heb ik het bedrijf meer onder de knie. Uitbreiden is geen doel op zich, maar ik sta er wel voor open.”

Of registreer je om te kunnen reageren.