Boerenleven

Foto & video

‘Financiële zaken doorrekenen vind ik interessant’

Chris Overgoor (30) wil het bedrijf met zijn broer Erwin overnemen.

Chris’ vader doet de melkkoeien, zijn moeder de boekhouding, zijn broer Erwin werkt deels buitenshuis en doet veel onderhoud aan de machines. Chris zelf werkt meest in de akkerbouw.

Als ik het bedrijf overneem ...

“Erwin en ik willen het samen overnemen. Ons hart ligt bij de akkerbouw, we weten nog niet precies wat we met het melkvee willen: houden of afstoten. Het ligt er ook aan hoe het met de eventuele fosfaatrechten gaat. Zijn ze te verkopen? Verhuren? Misschien kunnen we met een veehouder samenwerken en grond uitruilen voor de aardappelen.

Met de aardappelteelt is het streven om nog hoogwaardiger pootgoed te telen. Dat zou dan moeten door miniknollen aan te kopen. Nu kopen we pootgoed aan en vermeerderen dat zelf één of twee keer.”

Over vijf jaar ...

“Dan is meer duidelijk over de insteek van de overname. Misschien hebben we er dan iets grond bij voor pootgoed, maar groeien is geen doel op zich. 60 ha. pootgoed is een prima omvang, anders moeten we personeel aantrekken en daar zit ik niet op te wachten. Het liefst doe ik samen met Erwin het werk.”

Of registreer je om te kunnen reageren.