Boerenleven

Achtergrond

Ontknoping van Boerderij de Opvolger

Zes weken lang waren acht kandidaten te volgen in de wedstrijd De Opvolger. Vanavond is de ontknoping. Dan wordt duidelijk wie met de hoofdprijs naar huis gaat.

Vanavond maakt de jury de winnaar bekend van wedstrijd De Opvolger. Na een spannende strijd wordt eindelijk duidelijk wie het felbegeerde Nuffield Scholarship in de wacht sleept. De bekendmaking is vanaf 21.30 uur live te volgen via de facebookpagina www.facebook.com/boerderijopvolger.

Na de laatste aflevering is er nog geen echte voorspelling te maken over wie de meeste kans maakt. Alle deelnemers hebben hun sterke kanten. Juryvoorzitter Ton Westerveld zei het tijdens de wedstrijd meer dan eens: “Jullie hebben het ons niet makkelijk gemaakt.”

Honderden aanmeldingen

Op 28 oktober werd de eerste aflevering uitgezonden op de website www.boerderij.nl/opvolger. In de weken daarvoor waren honderden aanmeldingen binnengekomen. Uiteindelijk zijn acht kandidaten geselecteerd. Acht jonge mensen met een heel verschillende achtergrond. De een studeert kunst en economie, de ander werktuigbouwkunde, en weer een ander dier- en veehouderij. De een zit nog op school, de ander runt al zelfstandig een adviesbureau of is in dienst bij een werkgever. Toch wilden ze deze uitdaging aangaan. Dat Nuffield scholarship wilden ze winnen. Met het geldbedrag kunnen ze reizen, onderzoek doen en zichzelf verder ontwikkelen.

Laatste kans om te vlammen

De zesde bootcamp was hun laatste kans om te vlammen. Allemaal gingen ze nog even vol gas. Na afloop vatte Ton Westerveld de afgelopen weken samen door te zeggen dat hij enorm had genoten van acht mensen die er ‘bikkelhard voor zijn gegaan’ en die soms ‘met de kop behoorlijk ergens tegenaan zijn gelopen’.

Als presentatrice Claartje Janse de kandidaten vraagt wie zij denken dat er gaat winnen, is er geen overeenstemming. Ruben denkt Silvia, Jurgen denkt dat ‘Josephine een goeie kans maakt’. En het zou Patrick niet verbazen als het tussen hem en Rick zou gaan.

Vanavond wordt tijdens een feestelijke slotavond bekend wie dan echt de winnaar is. Het geheel is vanaf acht uur live te volgen via de facebookpagina van Boerderij de Opvolger.

Of registreer je om te kunnen reageren.