Daan Boekhorst. Foto: Jan Willem Schouten BoerenlevenFoto

‘Wat mijn ouders deden was knap, maar ik wil het op mijn manier doen’

Daan (21) regelt alles rondom de zeugen, zijn vader doet de vleesvarkens. Links en rechts helpen ze elkaar waar nodig.

Daan heeft zijn studie MBO-Veehouderij, richting varkenshouderij niveau 4, vorig schooljaar afgerond.

Als ik het bedrijf overneem verander ik:

“Als ik iets wil veranderen, kan dat nu ook al. Zo heb ik andere lijnen uitgezet rondom de gezondheid en onlangs hebben de drie personeelsleden elk een eigen taakomschrijving gekregen. Verder wil ik toe naar een gesloten bedrijf op één locatie. Nu zitten we verspreid, daardoor kan ik alles minder goed in de gaten houden en de transportkosten zijn hoger.”


Over vijf jaar:

“Dan zit ik in een vergevorderd proces van de maatschapsvorming. We hebben dan misschien uitgebreid in de vleesvarkens. En ik zou ook graag ons bouwblok bij huis vergroten.”


Dit artikel is te lezen in Boerderij 4 van 25 oktober 2016 en is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Ook leuk om te volgen: het programma Boerderij de Opvolger, waar acht jongeren met elkaar de strijd aangaan om de titel en de hoofdprijs: een prestigieus Nuffield scholarship. Bekijk de laatste ontwikkelingen via FacebookTwitter en Instagram.

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Beheer
WP Admin