Boerenleven

Foto & video 1 reactie

Opvolger: 'Over vijf jaar woon ik niet meer bij mijn ouders in'

Laurens Dekker (25) heeft met zijn ouders een vof met 260 melkkoeien en 170 stuks jongvee. Om zijn hoofd leeg te maken gaat hij het liefst kuilverdelen. Hij vindt het rustgevend om 'tijdens het kuilen steeds heen en weer te rijden en een nette bult te maken'.

Laurens doet samen met de vaste medewerker het dagelijkse werk tussen de koeien, zijn moeder verzorgt de kalfjes en de administratie, en zijn vader is multi-inzetbaar.

Als ik het bedrijf overneem verander ik ...

"De grote lijnen houd ik zo, maar er zijn wel details die anders kunnen. Als ik het ooit alleen moet doen, heb ik meer personeel nodig. Er komt dan meer management bij kijken, dan zijn protocollen wel handig. Daar staat onder andere in hoe wij hier werken."

Over vijf jaar ...

Staat er denk ik een nieuwe jongveestal en woon ik niet meer bij mijn ouders in. Uitbreiden? Jawel, maar ik heb geen strak plan. Uitbreidingen gaan vaak in andere stappen dan je vooraf denkt of wilt. Vooruitkijken is sowieso lastig. Wie had vijf jaar geleden van fosfaatrechten gehoord?

Dit artikel is te lezen in Boerderij 2 van 11 oktober 2016 en is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Ook leuk om te volgen: het programma Boerderij de Opvolger, waar acht jongeren met elkaar de strijd aangaan om de titel en de hoofdprijs: een prestigieus Nuffield scholarship. Bekijk de laatste ontwikkelingen via FacebookTwitter en Instagram.

Eén reactie

  • Nick1983

    "Uitbreidingen gaan vaak in andere stappen dan je vooraf denkt of wilt. Vooruitkijken is sowieso lastig. Wie had vijf jaar geleden van fosfaatrechten gehoord?"

    Terechte opmerking...

Of registreer je om te kunnen reageren.