Commentaar

264 x bekeken laatste update:8 okt 2016

Boerderij viert 100-jarig jubileum

100 jaar spectaculaire veranderingen in de landbouw. Boerderij was erbij.

Op 1 oktober 1915 verscheen het eerste nummer van het vaktijdschrift Boerderij. Al honderd jaar lang levert Boerderij wekelijks vak- en marktinformatie in een zich spectaculair ontwikkelende landbouw.

Een speciale jubileumuitgave

In een speciale jubileumuitgave van Boerderij, die alle abonnees van Boerderij op of na 1 oktober ontvangen, blikken wij terug op de grote veranderingen op het boerenerf sinds 1915. Families vertellen hun verhaal. De komst van kunstmest, gewasbeschermingsmiddelen, genetica en de spectaculaire mechanisering leidde tot een heuse metamorfose. De trekker, de machines, computers en melkrobot maakten het boerenwerk gemakkelijker en veel efficiënter. De verregaande automatisering heeft fors bijgedragen aan schaalvergroting.

Boerderij viert 100-jarig jubileum

Boerderij veranderde mee

Evenals de boerenbedrijven veranderde Boerderij mee met de komst van nieuwe technologieën, waaronder voornamelijk het internet. Als een van de eerste media lanceerde Boerderij in 2000 een website.

Inmiddels is Boerderij veel meer dan een volwassen onafhankelijk vakblad, dat diep is geworteld in de agrarische sector. De hapklare adviezen voor de boerenpraktijk van de ervaren vakredactie zijn 24 uur per dag toegankelijk op Boerderij.nl, voorzien van handige tools in een speciaal dashboard.

De toekomst van Boerderij

De landbouw is een unieke, boeiende sector. De landbouw verzorgt immers onze primaire levensbehoefte: voedsel. De agrarische sector is bovendien een zeer dynamisch speelveld waarin bedrijfsleven, politiek, maatschappij, onderzoek en onderwijs nauw met elkaar zijn verweven. Ook in de toekomst wil Boerderij in dit dynamisch speelveld een belangrijke rol blijven spelen.

Bekijk hieronder ook de film 100 jaar Boerderij, over de rijke historie van Boerderij en de agrarische sector sinds 1915.

Of registreer je om te kunnen reageren.