Dirk Duijzer: "Nederland exporteert hoogwaardig zaad en pootgoed. Daar heeft de wereld behoefte aan. - Foto: Herbert Wiggerman AkkerbouwNieuws

Duijzer: ketens belangrijker in aardappelsector

Kringlooplandbouw en certificering maken werken in ketens steeds noodzakelijker.

Certificeringssystemen en de wens kringlooplandbouw te realiseren dwingen de land- en tuinbouw steeds meer om in ketens te werken. Dat geldt ook voor de aardappelsector.

Minder ruimte voor vrijblijvendheid

Er komt steeds minder ruimte voor vrijblijvendheid bij boeren en tuinders, zei Dirk Duijzer, voorzitter Agri & Food, bij de opening van de Aardappeldemodag. Vanwege de coronacrisis is de tweejaarlijkse demodag voor de aardappelsector woensdag volledig digitaal gehouden.

Duijzer: “De aardappel past in de kringlooplandbouw op een economische manier. Kringloop houdt in dat je een sluitend systeem hebt, waarbij altijd wat verliezen optreden. Nederland exporteert hoogwaardig zaad en pootgoed. Daar heeft de wereld behoefte aan.”

Meer geld naar agarische sector

Duijzer vindt dat de nieuwe regering na de verkiezingen van volgend jaar meer geld moet steken in de agrarische sector. “Er is een veelomvattend programma nodig met voldoende geld voor innovatie.”

Beheer
WP Admin