Akkerbouw

Nieuws 3 reacties

Ondanks warm voorjaar toch schieters

De eerste schieters in suikerbieten zijn geconstateerd.

Bieteninstituut IRS adviseert deze te verwijderen door ze uit de grond te trekken en de stengel te knakken. Dat er schieters ontstaan, is toch enigszins verrassend. Na zaai is de temperatuur overwegend hoog geweest. Aan de koudebehoefte voor vernalisatie, het proces dat schieters in bieten veroorzaakt, is daarom niet voldaan.

Stressomstandigheden met trage kieming en beginontwikkeling

Desondanks worden de eerste schieters waargenomen in de bietenpercelen. Stressomstandigheden met een trage kieming en beginontwikkeling als gevolg, zijn hier dit voorjaar de oorzaak van, denkt het IRS.

Laatste reacties

  • Vhouder

    warm voorjaar hoezo de mais was er hier bijna afgevroren

  • groenhartweg

    Warm voorjaar??? Meerdere dikke nachtvorsten gehad in mei.

  • kleine boer

    Wat een vakblad....

Of registreer je om te kunnen reageren.