Akkerbouw

Nieuws

Coronacompensatie geldt ook voor poolaardappelen

Poolaardappelen komen in aanmerking voor de coronacompensatie van de overheid.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) heeft de compensatieregeling voor aardappelen verduidelijkt op de website. Het was onduidelijk voor telers of aardappelen die ze in poolverband teelden in aanmerking komen voor de tegemoetkoming.

Rekenvoorbeeld

RVO.nl geeft ter verduidelijking een rekenvoorbeeld in de toelichting op de Tegemoetkoming Fritesaardappeltelers.
“U kunt de tegemoetkoming voor aardappelen in de pool aanvragen en ze alsnog verkopen. Stel: U heeft nog een voorraad van 300.000 kilogram aardappelen. Het gaat om aardappelen die u heeft geteeld in een poolsysteem. U kunt voor de hele voorraad de tegemoetkoming aanvragen. U krijgt maximaal € 0,06 per kilogram. U ontvangt dus van ons maximaal 300.000 kilogram x € 0,06 = € 18.000. Daarnaast kunt u de aardappelen verkopen voor bijvoorbeeld veevoer. De opbrengst daarvan mag u houden.”

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Of registreer je om te kunnen reageren.