Foto: Ruud Ploeg AkkerbouwNieuws

Voorlopige uienafzet medio maart 14.000 ton

De afzet van uien blijft medio maart redelijk stabiel op 13.988 ton (week 12). Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het GroentenFruit Huis.

Het volume van bijna 14.000 ton valt tegen, omdat medio maart Europese leveranciers van supermarkten flink aan het hamsteren sloegen. Het relatief lage exportvolume van medio maart kan worden verklaard doordat nog niet alle nagekomen posten zijn verwerkt.

Overzeese uienexport

De praktijk leert dat exportvolumes van uien die binnen de Europese Unie worden afgezet vaak wat later worden gemeld. Dat komt omdat de overzeese export veelal automatisch in het systeem van het Kwaliteits-Controle-Bureau (KCB) komt en voor afzet binnen de EU niet. Verschillende exporteurs verwachten dat nog veel nagekomen posten moeten worden verwerkt.

Meeste uien in week 12 naar Groot-Brittannië

Vergeleken met twee seizoenen geleden ligt de afzet tot dusver in week 12 lager. De voorlopige afzetcijfers laten zien dat de meeste uien in week 12 naar Groot-Brittannië (2.798 ton), Mauritanië (1.643 ton), Duitsland (544 ton) en Israël (870 ton) zijn gegaan. Brazilië ontvangt kleine hoeveelheden uien.

Beheer
WP Admin