Foto: ANP AkkerbouwNieuws

USDA-prognose drukt op graanprijzen

De tarwe- en maisprijzen zakten dinsdag op de termijnmarkten in Chicago en Parijs na de publicatie van de nieuwe Wasde-prognose door het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA).

Het USDA bracht slechts marginale aanpassingen aan in het maandelijkse rapport over de wereldwijde beschikbaarheid van agrarische grondstoffen. Speculanten hadden een wat rooskleuriger beeld verwacht van de graanmarkt en verkochten veel termijncontracten. De notering van het maartcontract voor tarwe zakte in Chicago naar het laagste niveau sinds de kerstdagen.

Tarwe- en maisvoorraden

Bij tarwe gaat het USDA nog steeds uit van een wereldvoorraad van 288 miljoen ton tarwe aan het eind van dit seizoen 2019-‘20. Een record en dat betekent dat de wereld 38% van het jaarlijkse verbruik op voorraad heeft. Het USDA schat de maisvoorraad aan het eind van dit seizoen 2019-‘20 op bijna 297 miljoen ton. Dat is een stocks-to-use-ratio van 26%. De grote tarwevoorraad heeft een drukkend effect op de graanprijzen. Volgens een enquête van persbureau Reuters had de handel een flinke daling van de tarwevoorraad verwacht, omdat er veel vraag is.


Nieuwsbrief Graanmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de graanmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin