Akkerbouw

Nieuws 3 reacties

Ruimere PlanetProof-norm voor bruine bonen

De norm voor de hoeveelheid actieve stof die in de teelt van PlanetProof bruine bonen gebruikt mag worden, is verruimd.

De norm voor de hoeveelheid actieve stof die in de teelt van PlanetProof-bruine bonen gebruikt mag worden, is verruimd. Coöperatie CZAV heeft bij de Stichting Milieukeur (SMK), de houder van het On the way to Planet Proof-schema, het verzoek ingediend om de actieve stofnorm van bruine bonen te verruimen. Deze is voor teeltjaar 2021 verruimd van 2,0 naar 2,5 kilo per hectare.

Teeltschema‘s

Het verzoek is ingediend op basis van teeltschema’s die door telers en adviseurs zijn opgesteld. Naast de hoeveelheid actieve stof is ook gekeken naar het totaal aan milieubelastingspunten (mbp).

HAK

Deze verruiming betekent dat er nu bruine bonen onder het PlanetProof-label geteeld kunnen worden en op de markt komen. HAK brengt met ingang van oogst 2021 alleen nog bruine bonen onder het PlanetProof-label op de markt.

Laatste reacties

  • kleine boer

    oja zo kan het ook.... zo komen we er wel.....

  • Jaap39

    Tja, dan pas je gewoon de normering aan.

  • SMK

    Voor de reageerders: Het certificatieschema van On the way to PlanetProof wordt jaarlijks herzien, waarbij nieuwe ontwikkelingen voor verduurzaming van de teelt worden opgenomen en knelpunten met de huidige eisen en normen worden opgelost. Dat is een zorgvuldig proces waarbij veel input wordt verzameld en voorstellen uitgebreid worden getoetst. De suggesties dat het “even” wordt aangepast is dus geenszins terecht.” Neem gerust contact op met SMK wanneer daar vragen over zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.