Akkerbouw

Nieuws 6 reacties

Rabobank verwacht iets lagere tarweprijs

Rabobank verwacht dit seizoen redelijk stabiele prijzen voor mais. Tarweprijs staat iets onder druk.

Dat blijkt uit het laatste Agri Commodity Markets Research rapport voor juli van de Rabobank. Voor tarwe gaat de Rabobank uit van een iets lagere prijs op de langere termijn, ondanks een lagere wereldwijde productie. De productie wordt lager ingeschat door het droge weer in Europa, het Zwarte Zeegebied en Australië.

Mais stabiliseert

De Rabobank verwacht dat de maisprijs stabiliseert nadat deze afgelopen periode volatiel was. Het was afgelopen maand erg nat en de kwaliteit van de mais daalde, waardoor de prijzen stegen. De weersomstandigheden in het Middenwesten van de Verenigde Staten (VS) zijn terug naar normaal waardoor de maiscondities verbeteren met weinig prikkels voor de prijs als gevolg. De hogere maisprijzen hebben de uitvoer van Amerikaanse mais beperkt, vergeleken met een jaar eerder. Toch blijven er zorgen over de mindere stand van de Amerikaanse zomergewassen door nattigheid. Terwijl het in Midden-Amerika, Indonesië en Australië nog steeds erg droog is.

Minder prijsdruk soja

De sojaprijs stond iets minder onder druk afgelopen maand. De handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China blijft doorgaan en een overeenkomst wordt tot dusver nog niet gesloten. De sojaproductie in de VS kan lager uitvallen door het uitdagende inzaaiseizoen. Dat zorgt voor minder prijsdruk.

Lees meer nieuwsberichten over tarwe.

Laatste reacties

 • Hilhorst100

  Deze bank staat bij de meeste boeren aangeschreven als vervelende ondeskundige wijsneuzen met domme prietpraat, die ondernemingen woekerrentes berekend

 • .....

  Rabo heeft niks meer met de sector, als je er nog zit zo snel mogelijk wegwezen daar

 • piet 5162

  Dan hebben we geen boeren en geen bank meer!

 • hooghoes

  Rabobank , de bank die weinig visie heeft en alles kapot financiert.

 • leodejonge1

  Voorspellingen komen vaak niet uit. Hou de tarwe nog maar even vast. Met deze prijzen kan verlies nemen kan over 11 maanden ook nog. Staat duidelijk hierboven beschreven dat productie daalt en volgens mij stijgt de vraag wereldwijd ieder jaar.

 • husky

  Ruimt Alle Boeren Op met de boer op de laatste cent als embleem?

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.