Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

Syngenta heeft nieuw zaadbehandelingsfungicide

Middelenfabrikant Syngenta Crop Protection lanceert een nieuw zaadbehandelingsfungicide, genaamd Vayantis.

Deze is ontwikkeld voor granen, sojabonen, koolzaad en mais.

Vayantis bevat de actieve stof picarbutrazox. Dit is een nieuwe actieve stof, uit een nieuwe chemische groep. De stof bestrijdt diverse schimmelziektes als Pythium en phytophthora. De stof zorgt voor een betere kieming en daardoor voor hogere stabiele opbrengsten. De kracht van het product is vooral zijn werking tegen Phytium, omdat die schimmel nog wel eens opduikt in teeltsystemen gebaseerd op no-tillage (geen grondbewerking). De actieve stof is ontwikkeld door het bedrijf Nippon Soda, en wordt nu door Syngenta wereldwijd gedistribueerd.

Toelating waarschijnlijk volgend jaar

Michiel de Jongh, Global Head van Syngenta Seedcare is opgetogen dat Syngenta Vayantis aan zijn productfolio heeft kunnen toevoegen. Het vormt een mooie aanvulling op hun andere stoffen met phythium-werking, waaronder azoxystrobin en mefenoxam. Syngenta verwacht het middel in 2020 in de VS en Canada geregistreerd te krijgen voor toelating.

Eén reactie

  • farmerbn

    Syngenta en de andere chemische bedrijven moeten wat. Producten die goed werken worden verboden en hun schoorstenen moeten wel blijven roken. Er worden nu producten gemaakt die nauwelijks iets toevoegen. Sprak eergisteren een jonge akkerbouwer die begonnen is om onbehandeld zaad uit te zaaien omdat hij niet gelooft in sprookjes. Je kunt geen bestrijdingsmiddelen gebruiken die totaal milieuvriendelijk zijn. Als ze dat wel zijn, werken ze niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.